Абрикос. Корисні й лікувальні властивості звичайних фруктів. Поради курортної медицини Карпат.
Абрикос. Завдяки цим солодким, але низькокалорійним фруктам можна до глибокої старості зберігати працездатність і ясний розум. 
Абрикоси прекрасно очищають організм від шлаків. Крім того, будучи потужними антиоксидантами, вони виключно корисні при серцево-судинних захворюваннях, допомагають протистояти інфекціям і раку.  
Абрикоси підтримують здоров'я щитоподібної залози, виводять з організму надлишки холестерину і рідини, покращують склад крові. Також вони мають м'який послаблюючий ефект, полегшують передменструальний синдром і зменшують менструальні болі. Своїм унікальним складом абрикоси сприяють розумовому і фізичному розвитку дітей, які дуже люблять ласувати цими смачними фруктами.
У плодах абрикоса є цукор, інулін, лимонна, винна і яблучна кислоти, дубильні речовини, крохмаль, вітаміни групи В, С, Н, Е, Р, провітамін А, залізо, срібло, калій, магній, фосфор. Мікроелементи представлені солями заліза і сполуками йоду. Тому систематичне вживання абрикосів дозволяє запобігати захворюванню щитоподібної залози. Є в абрикосі й пектин, здатний виводити з організму токсичні продукти обміну і холестерин. Плоди абрикоса підвищують гемоглобін в крові, що сприяє збільшенню опірності організму.
Абрикоси сприятливо впливають на процес кровотворення, що особливо важливо для тих хто страждають на анемію. Особливо корисні вони при авітамінозах, захворюваннях серцево-судинної системи, нирок, ожирінні. А так само допомагають поліпшити пам'ять і підвищують мозкову активність, що безперечно дуже важливо для людей які займаються інтелектуальною працею, школярам і студентам.


Читайте також:

Фруктове літо. Поради курортної медицини Карпат

Складові здоров'я і довголіття. Поради курортної медицини Карпат

Зелений чай. Лікувальні та корисні властивості. Курортна програма дієтичного харчування

Буряк червоний. Лікувальні та корисні властивості

Помідор. Корисні й лікувальні властивості звичайних овочів. Рецепт

Карпатський біойогурт. Лікувальні властивості звичайних продуктів

Абрикосовий компот надає послаблюючу дію при запорі. Плоди незамінні при інтоксикації важкими металами. Корисні як засіб, що підтримує здоров'я онкологічних хворих. Протинабрякова, сечогінна дія густих настоїв і відварів з кураги без цукру відома давно, її широко використовують в комплексній терапії багатьох захворювань серцево-судинної системи та нирок.


Корисні властивості кісточок абрикосів.

Цілющі властивості абрикосових кісточок використовуються з глибокої давнини. Уже в Стародавньому Єгипті подрібнені ядра абрикоса застосовувалися для лікування втрати голосу (ларингіту) і слабкості кишечника.
Китайські цілителі використовували масло абрикосових ядер для лікування захворювань шкіри і суглобів. Середньовічний лікар Авіценна використовував кісточки абрикоса для лікування бронхіту. Все це стало можливим завдяки вмісту в ядрах абрикосів безлічі корисних речовин і з'єднань.


Корисні речовини в кісточках абрикосів.  

Токоферол (Вітамін Е) запобігає передчасному старінню. Калій, кальцій, фосфор і залізо зміцнюють імунітет і підтримують нормальну роботу організму. Завдяки високому вмісту калію і заліза кісточки абрикоса допомагають позбутися анемії. Йод і магній стимулюють роботу головного мозку і щитоподібної залози і здатні зняти симптоми гіпертонії. Ненасичені жирні кислоти допомагають м'язам швидше відновлюватися після інтенсивних фізичних навантажень, а також відповідають за красу і здоров'я шкіри, нігтів і волосся.
Вітамін B17 (амігдалін) сприяє боротьбі з раковими клітинами. Вітамін B15 (пангамовая кислота) розширює судини, знижує рівень холестерину, цілюще впливає на роботу печінки та нирок. Вітамін PP підтримує окислювально-відновні реакції в організмі. Харчові волокна вбирають токсини в кишечнику, підвищує його тонус і нормалізують роботу корисної мікрофлори.

Ми будемо раді бачити вас у наших інтернет-спільнотах. Підписуйтесь на новини нашого сайту


Цікаві факти:

Сушені абрикоси є відмінним джерелом заліза. В сушених абрикосах заліза міститься істотно більше ніж у свіжих.


Морозиво з абрикосами та грушею. Карпатський рецепт:

Інгредієнти:
2 очищених груші;
6 стиглих абрикосів;
500 г нежирного біойогурту;
1 ч. ложка меду (за бажанням)
Спосіб приготування:
крупно нарізані стиглі груші та абрикоси покласти в блендер, додати біойогурт і мед (за бажанням) і перемішати до однорідної консистенції. Помістити масу в морозостійкий контейнер і поставити в морозилку на 4 год, періодично дістаючи та перемішуючи.