Біоенергетичні супи. Рецепти рекомендовані курортною медициною Карпат.
Давно відомо, що деякі супи можуть важко сприйматися організмом, наприклад, люди зі слабким шлунком не отримають задоволення від гострого харчо, а з підвищеною кислотністю – традиційних кислих супів. На думку вчених, корисний суп повинен відповідати трьом основним критеріям. Перший критерій – мінімальна кількість кислоти в страві, а краще обходитися і взагалі без неї. Другий – "правильний" суп повинен варитися на слабкому бульйоні з пісних сортів м'яса. Третій - найкраще сприймаються організмом так звані супи-пюре, причому як за консистенцією, так і за смаковими якостями.  


Виходячи із затверджених критеріїв, курортна медицина Карпат вказала на найсмачніші й найкорисніші страви цього типу.

На першому місці опинився суп-пюре з брокколі. Це одна з тих страв, яку по ефекту впливу на організм можна прирівняти до ліків, які, втім, можуть вживатися без обмежень і не мають абсолютно ніяких побічних ефектів. Особливістю цієї страви є високий вміст сульфорафана, який не руйнується при термічній обробці. Це з'єднання володіє найпотужнішими антибактеріальними й протираковими властивостями. Люди, що регулярно вживають такий суп, захищають себе від різного роду інфекцій, раку молочної залози, прямої кишки.
Гарбузовий суп-пюре, крім приємного насиченого кольору допомагає вилікувати очні хвороби. Це пов'язано з тим, що в гарбузі у великих кількостях міститься бета-каротин, які не руйнується при термічній обробці. Ця речовина являє собою вітамін необхідний для нормального зору, вітамін А. Гарбуз містить і інші корисні для організму речовини в легкозасвоюваних з'єднаннях.
Суп-пюре з томатів буде особливо корисний представникам сильної статі. При термічній обробці в томаті збільшується концентрація лікопіну - унікальної речовини, яка здатна ефективно захистити організм від раку простати. Будучи потужним антиоксидантом, ця речовина робить цілющий вплив і на інші органи, тому жінкам теж варто звернути увагу на цю страву.


Читайте також:

Еліксир здоров'я-суп із селери, біоенергетичні супи

12 кулінарних шедеврів Карпат. Які Вам обов'язково треба спробувати

Проростки – біогенна, жива їжа, цілющий подарунок природи

Основний закон харчування довгожителів Карпат

Карпатська національна кухня, страви, смаки, традиції

Кухня та кулінарні вподобання довгожителя карпатських гір

Мольфари Карпат про живу та мертву їжу

Карпатська програма харчування для здоров'я серця і судин

Правильне і здорове харчування – основна запорука довголіття

М'ясо - корисні властивості. Поради карпатських кулінарів


У Карпатах традиційно суп був головною стравою на обідньому столі, а нерідко і єдиним.

Хороший наваристий суп — блюдо цілком самодостатнє. В наші дні для багатьох, суп лише прелюдія перед основними стравами, деякі вважають його нудним, подають в малих кількостях, а то й зовсім обходяться без нього. І це дуже сумно.
Мольфари Карпат кажуть: “Як в хорошому, правильно приготованому супі, всі компоненти поєднуються і доповнюють один одного, так і щасливу сім'ю складно уявити без взаємної любові та поваги”
Суп в Карпатах - символ сім'ї, він об'єднує. Тому і готувати його треба з любов'ю і повагою до кожного, без винятку, інгредієнта, а подавати урочисто, як і личить головної страви столу. І нехай глава сім'ї сам, в присутності всіх її членів, розіллє кожному по тарілках правильно приготований, апетитний суп, який випромінює чудові аромати. Зробіть так, щоб цієї події чекали. Якщо не кожен день, то по вихідних обов'язково. Поверніть у свою сім'ю цю прекрасну традицію і будьте здорові! Приготувати суп можна практично з будь-яких продуктів, будь то м'ясо, птиця, риба, овочі, гриби або крупи. Окремо або спільно.

Ми будемо раді бачити вас у наших інтернет-спільнотах. Підписуйтесь на новини нашого сайту

Відповідний для будь-якого сезону і часу. Гарячий і насичений карпатський журек зі свіжо-підкопченими свинячими реберцями, щоб зігрітися і відновити сили вогким холодним осіннім днем. Холодний і освіжаючий огірково - йогуртовий суп з філе карпатської форелі, щоб з комфортом перенести палючу спеку. Суп з локшини по-карпатські на сніданок або вишуканий біск з карпатських раків на святкову вечерю. Суп можна приготувати навіть на десерт, такий як, наприклад, суп-компот з карпатських фруктів і ягід.
Приготування корисного насиченого життєво необхідними елементами супу це завжди - неймовірний простір для творчості й експериментів.
У наступних статтях ми розповімо про рецепти енергетичних супів, рекомендованих курортною медициною Карпат. Супи які очистять організм, захистять від безлічі захворювань, наситять енергією, вітамінами, мінералами, мікроелементами.
Підписуйтесь на новини нашого сайту.