Форель запечена. Рецепти здорової карпатської кухні.
Дієтологи, гастроентерологи, кардіологи і навіть автори соціальної реклами - закликають нас вживати в харчуванні більше риби. Й з точки зору здорового харчування, цей заклик більш ніж виправданий: у риби практично немає шкідливих «бляшок» жирів, яких дуже багато в м'ясі, зате корисних - жирних кислот омега-3  хоч відбавляй. Ці чудові речовини не тільки запобігають серцево-судинним захворюванням та заважають ожирінню, але й захищають клітини тіла від старіння, мають протизапальний ефект, підтримують тонус суглобів та надають краси волоссю та шкірі.


Читайте також:

Карпатський сом. Корисні властивості. Рецепт карпатської кухні

Карпатський короп. Корисні властивості. Рецепт карпатської кухні

Їжте рибу вона була і є символом здоров'я та довголіття

Результати дослідження, проведеного під керівництвом доктора Лісіна Манга з Гавайського університету, були оголошені на недавньому з'їзді Асоціації кардіологів США. Проаналізувавши хімічний склад найпоширеніших рибних страв, вчені прийшли до висновку, що найбільше корисних речовин у рибі зберігається при варінні або запіканні. При цьому, додавши до риби слабосолений соєвий соус, ви зробите блюдо ще корисніше, стверджують лікарі.

Ми будемо раді бачити вас у наших інтернет-спільнотах. Підписуйтесь на новини нашого сайту

Форель запечена. Рецепт народної карпатської кухні.

Інгредієнти:
• форель - 1 шт;
• вершки - 300 мл;
• соєвий соус - 3 ст. ложки.
Приготування:
Підготувати тушку форелі - почистити, помити, обсушити. У глибокій мисці змішати вершки та соєвий соус. Отриманою масою залити рибу у формі. Випікати в духовці, періодично поливаючи рибу соусом з форми (щоб спинки не вийшли сухими). Готову рибу подавати зі свіжими овочами.


Форель запечена, гуцульська. Рецепт народної карпатської кухні.

Інгредієнти:
• форель -1 шт. (близько - 1 кг);
• сіль, перець
• петрушка - 1 пучок; чорний мелений - за смаком;
• масло вершкове - 100 г
• картопля - 500 г.

Приготування:
Тушку форелі почистити, помити, обсушити. Зовні та всередині натерти рибу сіллю з перцем. Всередину риби вкласти кілька гілочок зелені петрушки. Підготовлену рибу укласти на лист фольги. На боках риби зробити кілька косих надрізів, в кожен з яких вкласти по шматочку вершкового масла. Рибу щільно обернути фольгою. Запікати в попередньо нагрітій до 200 °С духовці 30 хвилин. Готову рибу викласти на тарілку, полити розтопленим вершковим маслом, прикрасити зеленню. Подавати з відвареною або смаженою картоплею.
Порада. Риба буде смачніше, якщо її перед приготуванням на кілька годин замочити в підсоленому молоці.