Карпатський карась. Секрети дикої риболовлі в горах Карпат
Карпатський карась - звичайний, сріблястий, золотистий. Секрети успішної дикої риболовлі в горах Карпат на карпатського карася. Рибні місця, погода для риболовлі, ефективна наживка.
Карпатський карась (сімейство коропових). Карась звичайний, сріблястий (Carassius auratus L.). Карась золотистий (Carassius carassisd).
Тіло карася відрізняється своєю висотою, яка майже дорівнює його довжині. Покривають його великі, рівно укладені лусочки. Спинний плавець дуже великий і доходить майже до основи хвостового плавця. Верхня частина спинного плавця опукла, а останній промінь подібний до пилки. Останній твердий промінь анального плавця також пилкоподібний. Голова у карася маленька з невеликим ротовим отвором, трохи скошеним вгору. У Карпатах карась сягає в довжину 12-30 см та важить 0,2-0,5 кг. Проте трапляються (особливо в карпатських гірських озерах) особини значно крупніше. Кормом для карася є водні тварини, що мешкають на мулистому дні або поблизу нього. Зустрічається в усіх низинних карпатських водах, стоячих або з тихою течією, поблизу берегів і у м'якого мулистого дна.

Ми будемо раді бачити вас у наших інтернет-спільнотах. Підписуйтесь на новини нашого сайту
До цього можна додати, що карась заселяє всі болотисті карпатські водойми, торфовища і глинисті кар'єри. Він не боїться морозу; не заважає йому і не ідеальний стан води, оскільки його цілком задовольняє вода з невеликим вмістом кисню. Правда, в такій воді ми не зустрічали рекордних особин - водяться в ній невеликі карасики, які зазвичай використовуються в якості живця. У водах же, багатих кормом, карась може іноді досягати у вазі більш як 2 кг.


Читайте також:

Рибалка у Карпатах. Рибні місця та рибна погода

Найкращі природні фактори для дикої риболовлі у Карпатах

Карпатський короп. Секрети дикої риболовлі в горах Карпат

Форель запечена. Рецепти здорової карпатської кухні

Їжте рибу вона була і є символом здоров'я та довголіття

Дика рибалка в Карпатах. Форель озерна і струмкова. Секрети дикої риболовлі.

Дика рибалка в Карпатах. Наші поради новачкам і не тільки

Карпатський карась є одним з небагатьох видів риб, який, може, здається пережити все, що вже вигадала і ще вигадає людина.
Однак повернемося до наших порад для рибалок. Найкращий період для лову карасів в Карпатах - це середина літа (червень, липень, серпень). З приходом прохолодних днів карась починає гірше клювати. Найкращий час дня для риболовлі в Карпатах на карася - ранній ранок та сутінки або період перед сутінками. Найкраще розташовуватися для рибалки на карпатського карася поблизу водяних прибережних рослин.
Карпатські карасі годуються в донному мулі, тому приманка завжди повинна лежати на дні. Найкращі приманки в Карпатах - це опариш, червоні черв'яки та личинки водних комах, а також хліб (найбільш до смаку йому житній). Карась бере приманку досить обережно, спочатку пробує; звідси випливає, що з підсіканням не варто поспішати. Підсікати потрібно тільки після затоплення поплавка.
Приєднуйтесь до нашої спільноти в viber. Підписуйтесь на новини нашого сайту
В Карпатах для лову карасів краще використовувати легку вудку з поплавком - ту ж, що і для лову плотви. Карпатський рекорд вилову карася - довжина 40 см, маса 1,97 кг
У деяких карпатських водоймах часто зустрічається сріблястий карась. Від свого золотистого побратима він крім забарвлення відрізняється тим, що менш плоский та згорблений.


Запечений карась з грибами та овочами, карпатський рецепт.

Інгредієнти:
• філе карася - 1 кг;
• цибуля ріпчаста - 2 шт;
• помідор - 2 шт;
• перець болгарський - 2 шт;

• білі гриби або печериці - 100гр.
• сир твердий - 150 г;
• майонез - 200 г;
• сіль, перець, спеції для риби - за смаком;
• олія рослинна -1 ст. ложка;
• салат - 100 г;
• оливки, лимон - для прикраси.
Приготування:
Цибулю дрібно покришити, змішати в мисці з майонезом, сіллю, перцем та спеціями для риби, перемішати. Рибне філе порізати на порційні шматки, скласти в миску з майонезною сумішшю, акуратно перемішати, накрити кришкою та поставити в холодильник на 20 хвилин. На змащене олією деко викласти філе, залити залишком майонезної суміші. Порізати півкільцями помідори, перець болгарський-часточками, гриби та викласти на філе. Зробити клітку з майонезу, посипати зверху тертим сиром.
Поставити в попередньо нагріту до 200 °С духовку на 25-30 хвилин. Подавати рибу на листках зеленого салату, прикрасити чорними оливками та часточками лимона.
Порада. Для запікання риби можна використовувати деко, сковороди, бажано з товстим дном або чавунні. Посуд потрібно повністю заповнити рибою й овочевим гарніром, інакше риба буде сухою та не дуже смачною.