Карпатський мед - солодкий шлях до здоров'я та довголіття.
Протягом тривалого часу мед був єдиним солодким продуктом, відомим людині. Одночасно з цією солодкою смаковою якістю люди з давніх часів використовували й інше, більш важливе: мед дає людині енергію, яка допомагає долати недуги, зберігати здоров'я та довголіття. Тільки варто пам'ятати, що мед може виявитися марним при неправильному застосуванні.
Здоров'я - це стан повного фізичного, духовного та соціального добробуту, це не тільки відсутність захворювань та фізичних дефектів. Так свідчить Статут Всесвітньої організації охорони здоров'я. Факторів, що визначають здоров'я людини, безліч, це:
• величина реальної заробітної плати;
• тривалість робочого дня;
• ступінь інтенсивності та умови праці;
• наявність професійних шкідливих умов праці;
• рівень та характер харчування;
• спосіб життя;
• стан охорони здоров'я;
• санітарний стан країни.
Однозначного критерію, за яким можна було б судити про стан здоров'я людини тієї чи іншої країни, не існує. Навіть середня тривалість життя сама по собі ще не достатня для оцінки здоров'я людини.

І все-таки можна сказати або дати незалежне ні від чого визначення. Здоров'я - це той стан комфорту, коли людина не думає про нього. Збереження такого комфортного стану - головне завдання не тільки системи охорони здоров'я будь-якої країни, але й самої людини.

 

Мольфари Карпат кажуть, що, якщо людина своє тіло буде:

• правильно годувати,
• регулярно тренувати,
• відновлювати повноцінним відпочинком, - то людина завжди буде здорова!
Виявляється, як мало потрібно, щоб бути здоровим та довго жити - всього лише виконати ці три, здавалося б, прості істини. Адже саме вони несуть в собі основні принципи здорового способу та стилю життя. Саме виконуючи їх, людина отримує необхідну та достатню для життя кількість води, кисню, поживних речовин і енергії.


Мольфари Карпат також кажуть:

«Якомога частіше вживайте мед й продукти бджільництва. Бджола дає можливість виліковувати всі наші хвороби. Це найкращий маленький друг, який тільки є у людини на світі. І щоб наші сім'ї і країна в цілому поповнювалися людьми красивими і сильними, розумними і щедрими, мужніми та ніжними, потрібно звернутися до багатовікової історії, величезного досвіду й традицій людства. Потрібно виконати одну зі карпатських мудростей, тобто правильно годувати своє тіло. А для цього слід звернутися за допомогою до великої трудівниці Бджолі та того, що вона робить - меду та інших продуктів бджільництва»


Читайте також:

Способи застосування карпатського прополісу

Справжній карпатський мед - чи фальсифікат?

Чарівний мед Карпат, карпатське маточне молочко

Медовий масаж в Карпатах. Унікальні лікувальні властивості

З давніх часів, відколи первісна людина, подолавши страх перед бджолами, скуштував меду, та його цілющі продукти - вони стали привертати до себе увагу людини своїми смаковими й поживними якостями. Але лише через багато століть дикі бджоли були приручені. Протягом довгого часу мед був єдиним солодким продуктом, відомим людині. Але не тільки смакові якості меду привернули до нього увагу людей.


Стародавні мольфари – карпатські цілителі помітили:

що споживання меду дає людині енергію, заряд якої допомагає долати багато недуг, зберігати завидне здоров'я і довголіття. У народній карпатській фітотерапії споконвіку існує величезна кількість перевірених часом рецептів із застосуванням цих солодких й високоефективних, природних ліків.
У міру того як людина вивчала й приручала бджіл, вона поступово відкривала для себе і інші продукти з цілющими властивостями, що виробляються карпатськими медоносними трудівницями: мед десятків видів, прополіс, або бджолиний клей, квітковий пилок та перга, маточне молочко й навіть бджолина отрута знайшли застосування в народній та офіційній медицині не тільки Карпат, а й цілого світу. Мед та інші продукти бджільництва й понині залишаються цінними, дефіцитними та дорогими ліками, в цілющу силу яких дано увірувала людина. А вона в останні роки все частіше й частіше звертається до природи до її корисних дарів – природних цілющих продуктів, відкриваючи їх нові цілющі лікарські властивості. Продукти бджільництва були та продовжують залишатися справжньою панацеєю для людини й в XXI столітті!