Вишня. Корисні і лікувальні властивості звичайних продуктів. Вишня. Корисні й лікувальні властивості звичайних фруктів. Поради курортної медицини Карпат.
Вишня відмінно втамовує спрагу, а також сприяє зниженню артеріального тиску. Антоціани й антиоксиданти, якими насичена вишня, захищають кровоносну систему від закорковування судин і тромбів, тим самим оберігаючи організм від ішемічної хвороби серця, інфарктів і інсультів. У цих ягодах також містяться ензими, що знімають запальні процеси й болі при захворюваннях опорно-рухового апарату. Зокрема, вживання вишні приносить суттєве полегшення при подагрі, перешкоджаючи накопиченню в суглобах кристалів сечової кислоти, що викликають сильні болі. Плоди вишні покращують апетит і травлення, мають проносний ефект. Вони очищають організм від шкідливих продуктів обміну і надлишку холестерину, що особливо важливо при ожирінні й атеросклерозі.


Читайте також:

Фруктове літо. Поради курортної медицини Карпат

Складові здоров'я і довголіття. Поради курортної медицини Карпат

Зелений чай. Лікувальні та корисні властивості. Курортна програма дієтичного харчування

Буряк червоний. Лікувальні та корисні властивості

Помідор. Корисні й лікувальні властивості звичайних овочів. Рецепт

Абрикос. Корисні й лікувальні властивості звичайних фруктів

Карпатський біойогурт. Лікувальні властивості звичайних продуктів


Снодійний ефект вишні.

Інші антиоксиданти, що містяться у вишні, включаючи супероксид дісмутази (корисні для суглобів, дихальної й травної систем) і мелатонін, допомагають організму протистояти руйнівній дії вільних радикалів. Оскільки низький рівень мелатоніну в організмі призводить до розладу сну, вишня, будучи відмінним джерелом цієї речовини, сприяє позбавленню від безсоння. Проантоцианидина, ще один антиоксидант вишні, має протизапальну дію, зміцнює судини й сповільнює процеси старіння шкіри. Пектини, що містяться в вишні, виводять токсини, важки метали, шлаки.

Ми будемо раді бачити вас у наших інтернет-спільнотах. Підписуйтесь на новини нашого сайту

Корисні речовини:

вітаміни В3, В5, С, бета-каротин, біотин, фолієва кислота, пектини; залізо, калій, кальцій, магній, марганець, селен, фосфор; клітковина, вуглеводи.


Салат з вишнею. Карпатський рецепт. Салат з вишнею та червоною цибулею.

Інгредієнти:
1 кг вишні;
1 головка червоної ріпчастої цибулі;
50 мл оливкової олії;
подрібнене листя базиліка;
перець і сіль за смаком.
Приготування:
Вишню вимити, видалити кісточки. Цибулю нарізати кільцями, ошпарити окропом, а потім промити холодною водою. Перемішати вишню з цибулею, посолити, поперчити, полити маслом. Перед подачею посипати базиліком.


Салат з вишні та селери. Салат для чоловіків. Карпатський рецепт.

Інгредієнти:
200 г вишні;
100 г кореня селери;  
200 г картоплі;
100 мл натурального нежирного йогурту;
гілочки селери для прикраси.
Приготування:
Очищену сиру селеру нарізати соломкою. Відварну картоплю нарізати скибочками. З вишні видалити кісточки. Підготовлені продукти положити в салатник, перемішати, заправити йогуртом. При подачі прикрасити гілочками селери.


Десерт з вишні. Карпатський рецепт.

Інгредієнти:
300 г вишні з віддаленими кісточками;
500 мл біойогурту або соєвого йогурту;
150 г хрустких зернових пластівців;
2 ст. ложки кокосової стружки й ще трохи для посипання;
1 ст. ложка вишневого джему без цукру.
Приготування:
Покласти всі інгредієнти в блендер і перемішати до однорідної консистенції. Подавати десерт охолодженим, посипавши кокосовою стружкою.