Австрійська рулька. Ароматна свиняча рулька. Карпатський рецепт.
Рулька. З тих часів коли львівські Карпати були одним з федеральних округів Австрійської Імперії - пішло багато часу, але і  до цих пір у карпатській кухні збереглися рецепти європейських блюд.


Австрійська рулька. Карпатський рецепт.

Інгредієнти:
• свинячі рульки - 3 шт;
• головка часнику - 1 шт;
• сухої мелений імбир – 2/3 чайної ложки;
• паприка - 1ч. ложка;
• лавровий лист - 3-4 шт.;
• перець горошком — 1/2. ч. ложки;
• сіль за смаком;
• соєвий соус та мід в рівній пропорції для змащування.


Приготування:
Рульки ретельно вимити, якщо потрібно — пошкрябати. Скласти у велику каструлю, туди ж кинути лавровий лист, сіль, перець горошком та 4-5 зубчиків часнику, розрізаних навпіл.
Залити водою так, щоб вона покривала рульки на 2 пальці зверху. Довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму і варити рульки під кришкою 1,5-2 ч. Рулька готова, якщо встромлена вилка з неї легко виходить.
Часник нарізати на тонкі пластинки та нашпигувати ним рульки. Обмазати паприкою та імбиром і викласти у форму для запікання. Поставити рульки в розігріту до 220 °С духовку й, постійно зволожуючи сумішшю соєвого соусу та меду, запікати до рум'яної скоринки (приблизно 20 хв).
Також рульку можна приготувати по-іншому австрійському рецепту, замінивши соєвий соус на чорне слабоалкогольне пиво: тільки воно додається не перед запіканням, а майже в кінці, коли рулька вже підрум'янилася, потрібно розчинити в половині склянки пива столову ложку меду і полити цим соусом страву - за 3 хвилини до готовності. На гарнір до рульки як правило подають квашену капусту або салат зі свіжої капусти, нарізку зі свіжих овочів.
Смачного! Та чарівного відпочинку у Карпатах!