Карпатське сало це - український зефір в шоколаді
Чи є в Україні харч, здатний позмагатися з салом за своєю популярністю?
Швидше за все - навряд! Сало з найдавніших давен слугує за герб та візитну картку української національної кухні.
І нехай сучасні дієтологи розкладають його на різні хімічні елементи й гарячково рахують калорії, але для переважної більшості українців суха формула С2 Н5 (С18 Н31 О2)3 - навряд чи нагадає його Величність САЛО.
Натомість, достатньо справжньому українцеві уздріти бодай невеличкий шматочок "білуватого золота" з рожевими прорізями м'яса та з брунатною, просмаленою житньою соломою шкірочкою, щоб на обличчі його з'явилася блаженна усмішка, руки відразу потягнулися до вилки, ножа та цибулини, а шлунок обізвався радісним маршем в очікуванні неперевершеної смакоти.
І не треба ніяких там чудернацьких формул, адже всім відразу зрозуміло - це САЛО!
Наше смачне та корисне українське САЛО!