Підбивані лопатки. Автентичний карпатський рецепт
Стародавні народні рецепти Карпат, прості, та дуже корисні рецепти карпатської народної кухні.
Автентичний рецепт. Підбивані лопатки. Стародавній автентичний рецепт мовою оригіналу.
Лопатки чистиме, ламаєме і кладеме варити у киплячу воду.
Кой они уже стануть до половини варені - солиме і мечеме зелень.
Чиниме ранташ: у палачінташці топиме ложку масти, сиплеме муки і, мішаючи, підсмажуєме. Мечеме надрубіцьковану цибулю.
Кой она зазолотиться - лиєме горня студе-ної води, читаво розмішуєме. Лиєме ранташ у докус готові лопатки і додаєме сметану.
Даєме прокипіти. Їме відразу.
Iнгредієнти рецепту:
лопатки | 1 кг |
спаржева квасоля |
масть |
1 ст. л |
смалець |
мука |
2ст. л |
борошно |
цибуля |
1 шт. |
цибуля |
сметана |
300 мл |
сметана |
зелень | зелень | |
паприка солодка |
1 шт. |
перець болгарський |
сіль, попер на смак |
|
сіль, перець за смаком |
Спосіб приготування блюда:
Стручки молодої квасолі чистимо, ламаємо і кидаємо у кип'яток. Коли вони вже дійдуть до напівготовності - додаємо сіль за смаком та висипаємо приготовлену, нарізану зелень. Варимо до повної готовності.
Спосіб приготування підливки:
у сковорідці нагріваємо ложку смальцю, сиплемо борошно та, постійно помішуючи, просмажуємо. Висипаємо в пасеровку - подрібнену цибулю. Коли вона зазолотиться - висипаємо у ємність дрібно нарізаний солодкий болгарський перець, заливаємо пасеровку горнятком (200-250 гр.) холодної води, добре та ретельно розмішуємо. Виливаємо заправку у повністю варену квасолю, додаємо сметану, подаємо на стіл.
Смачного!
Щиро бажаємо Вам міцного здоров'я і казкового відпочинку в Карпатах!
Пам'ятайте! – здоров'я не можна купити, ним можна тільки розплатитися!