Підбивані лопатки. Автентичний карпатський рецепт
Стародавні народні рецепти Карпат, прості, та дуже корисні рецепти карпатської народної кухні.


Автентичний рецепт. Підбивані лопатки. Стародавній автентичний рецепт мовою оригіналу.

Лопатки чистиме, ламаєме і кладеме варити у киплячу воду.
Кой они уже стануть до половини варені - солиме і мечеме зелень.
Чиниме ранташ: у палачінташці топиме ложку масти, сиплеме муки і, мішаючи, підсмажуєме. Мечеме надрубіцьковану цибулю.
Кой она зазолотиться - лиєме горня студе-ної води, читаво розмішуєме. Лиєме ранташ у докус готові лопатки і додаєме сметану.
Даєме прокипіти. Їме відразу.


Iнгредієнти рецепту:
лопатки

1 кг

спаржева квасоля

масть

1 ст. л

смалець

мука

2ст. л

борошно

цибуля

1 шт.

цибуля

сметана

300 мл

сметана

зелень   зелень

паприка солодка

1 шт.

перець болгарський

сіль, попер на смак

 

сіль, перець за смаком


Спосіб приготування блюда:

Стручки молодої квасолі чистимо, ламаємо і кидаємо у кип'яток. Коли вони вже дійдуть до напівготовності - додаємо сіль за смаком та висипаємо приготовлену, нарізану зелень. Варимо до повної готовності.


Спосіб приготування підливки:

у сковорідці нагріваємо ложку смальцю, сиплемо борошно та, постійно помішуючи, просмажуємо. Висипаємо в пасеровку - подрібнену цибулю. Коли вона зазолотиться - висипаємо у ємність дрібно нарізаний солодкий болгарський перець,  заливаємо пасеровку горнятком (200-250 гр.) холодної води, добре та ретельно розмішуємо. Виливаємо заправку у повністю варену квасолю, додаємо сметану, подаємо на стіл.


Смачного!
Щиро бажаємо Вам міцного здоров'я і казкового відпочинку в Карпатах!
Пам'ятайте! – здоров'я не можна купити, ним можна тільки розплатитися!