Зелений чай. Лікувальні та корисні властивості. Курортна програма дієтичного харчування: "Очищення, омолодження організму, схуднення"
Зелений чай. Цей корисний напій не тільки допоможе скинути зайву вагу, але і захистить від багатьох захворювань.
Вчені не перестають захоплюватися унікальними властивостями зеленого чаю. Крім усього іншого, цей напій допомагає завжди залишатися в хорошій формі: по-перше, він дарує енергію для регулярних тренувань, а по-друге, пригнічує діяльність ферментів, які переробляють їжу в жир. Особливо важливо, що зелений чай перешкоджає виникненню жирових відкладень у верхній частині живота, які підвищують ризик виникнення серцевих захворювань та діабету.
Оптимальна доза - 3-4 чашки зеленого чаю в день. Найкорисніше заливати заварку крутим окропом, але якщо не подобається гіркий присмак, можна почекати, поки вода трохи охолоне.


Освіжаючий, оздоровлюючий, омолоджуючий напій. Карпатський рецепт.

Інгредієнти:
6 ч. чайних ложок зеленого чаю, 500 мл яблучного або персикового соку, 4 ч. ложки рідкого меду (за бажанням)
Спосіб приготування:
Залити заварку 250 мл окропу. Настоювати 3-5 хв, потім процідити й почекати, поки чай охолоне. Додати сік та мед (за бажанням), перемішати й подавати, розливаючи по склянках.
Корисні речовини:  численні поліфеноли, вітаміни, мінерали.
Важливі факти:
• Зелений чай більшою мірою, ніж інші напої, робить позитивний вплив на еластичність і проникність судин, тому саме він особливо корисний при гіпертонічній хворобі.
• Вживання зеленого чаю є прекрасною профілактикою карієсу, оскільки до складу зеленого чаю входить фтор, від якого залежить твердість зубної емалі.
Протипоказання:
вживання зеленого чаю на ранніх стадіях вагітності може привести до проблем з формуванням хребта у плода.