Буряк. Лікувальні властивості звичайних продуктів.
Буряк червоний. Лікувальні та корисні властивості. Курортна програма дієтичного харчування: "Очищення, омолодження організму, схуднення"


Буряк-чудовий очищувач організму від токсинів і важких металів.

Буряк містить потужний антиоксидант - бета-цианін, який надає цьому коренеплоду насичений бордовий колір. Буряк допомагає очищати печінку, жовчний міхур та нирки. Бета-ціанін також стимулює вироблення ензимів-антиоксидантів в організмі людини, що захищають клітини організму від радикального пошкодження. Буряк-багате джерело природних цукрів, а також легко розчинних вуглеводів, що дають багато енергії. Крім того, в буряках є клітковина, що стимулює травлення і поліпшує роботу кишечника.


Читайте також:

Зелений чай. Лікувальні та корисні властивості

Складові здоров'я і довголіття. Поради курортної медицини Карпат


Корисні речовини які містяться в буряках:

вітаміни В3, В5, С, бета-каротин; залізо, йод, калій, кальцій, магній, марганець, фосфор, цинк; клітковина, вуглеводи.


Порада.

Щоб утримати якомога більше корисних речовин в процесі приготування, очищайте буряк тільки після відварювання.


Салат із сирого буряка. Карпатський рецепт для очищення організму від токсинів і важких металів:

Інгредієнт:
2 сирі буряки, 1/2 кореня селери, 1 морква, 1 ст. ложка насіння соняшнику, 1 ст. ложка нарізаної петрушки, 2 ст. ложки нарізаної шнітт-цибулі, 4 ст. ложки біойогурту, 1 ст. ложка оливкової олійки, 1 ст. ложка лимонного соку, морська сіль та чорний перець - за смаком.
Спосіб приготування:
Очистити й натерти буряк, селеру і моркву, покласти їх у велику миску, додати очищене насіння соняшнику та свіжі трави. Перемішати руками. Потім додати інші інгредієнти й ще раз ретельно перемішати.
Міцного Вам здоров'я і чарівного відпочинку в Карпатах!