Карпатське виноградне вино - нектар небес, напій довголіття.
Вино чарівний еліксир здоров'я і довголіття.  Цей факт, який відомий багатьом народам з давніх часів, в наш час підтвердили французькі вчені. Фахівці Лозаннської Політехнічної Школи заявили: «Ресвератрол, що знаходиться в червоному вині - «чарівний інгредієнт», саме завдяки йому у людини зростає енергетичний потенціал, і збільшується тривалість життя».


Лікарі рекомендують вживати карпатське червоне вино при підвищеній радіації.

З давніх часів виноградні вина використовувалися не тільки як хмільні, «веселі» напої, але і як лікувально-профілактичні засоби. Історично встановлено, що тільки завдяки щоденному прийому вина не вимерла більшість населення Європи під час епідемій холери. Виноградне вино має бактерицидні властивості, вбиває холерний вібріон, кишкову паличку. У ті часі коли червоне вино було дорогим, його навіть розводили водою, щоб врятувати від епідемій якомога більше населення.


Читайте також:

Будз, вурда, бринза. Як у горах Карпат варять крафтовий сир

Вино - напій Богів. Як виготовляють вино в Карпатах

Таємниці цілющої сили карпатського червоного сухого вина

Червоне вино-цілющі властивості та стародавня карпатська легенда

Ягідне вино Карпат. Карпатські рецепти ягідних вин

Виноград - сонячна ягода Карпат. Комора здоров'я і довголіття

Біле карпатське вино. Домашні косметичні рецепти для краси і здоров'я

Червоне вино Карпат. Чудодійні цілющі властивості


Карпатське червоне вино сприятливо впливає на ліпідний склад плазми,

а шампанське збільшує рівень вітаміну А в сироватці крові. Існує точка зору, що низький рівень серцево-судинних захворювань у багатьох країнах Європи й гірських регіонах обумовлений високим рівнем споживання червоного вина. Як у червоному соку, так й у червоному вині міститься набір антиоксидантів, причому, найбільш важливий з них - резвератрол, що перешкоджає розвитку серцево-судинних захворювань і раку, сприяє довголіттю, цей казковий інгредієнт переважає саме у вині.


Антиоксидантна активність і біологічна цінність карпатських білих вин значно нижче в порівнянні з червоними.

Вино сприяє процесам травлення, полегшує перетравлення грубої і жирної їжі, стимулює апетит, знижує рівень холестерину в крові. Крім того, вино нормалізує нервову систему, послаблює розумову напруженість і звільняє шлунково-кишковий тракт від напруги. Сьогодні існує цілий напрямок в медицині-енотерапія, тобто лікування вином.
Цілющі властивості вина, в тому числі виноградної горілки, коньяку, кагору, портвейну тощо, широко використовуються в нетрадиційній медицині й не тільки Карпат, будучи складовою частиною цілого ряду цілющих препаратів. Однак застосування вина обмежене через вміст спирту.
Тому прислухайтеся до мудрої поради Авіценни:
"Вино - наш друг, але в ньому живе підступність: П'єш трохи п'єш – ліки, багато - отрута. Не заподіюй собі зайвої шкоди, пий в міру - і триватиме життя твоє як царство".