Стародавні народні рецепти Карпат, прості, та дуже корисні рецепти карпатської народної кухні.

 
Автентичний рецепт. Крумплі підбивані. Стародавній автентичний рецепт мовою оригіналу.

 

Почищені, порізані крумплі кладеме в горниць, заливаєме водов, вариме
Кой крумплі будуть готові до по­ловини, чиниме ранташ: у палачінташці топиме ложку масти, кладеме муку і, мішаючи, підсмажуєме. Мечеме надрубіцьковану цибулю. Кой она зазолотиться - лиєме горня студеної води, читаво розмішуєме.
Виливаєме ранташ у крумплі і додаєме іще сметану. Солиме і вариме докіть крумплі не будуть докус м'ягкі.

 

 

Iнгредієнти рецепту:

 

крумплі

1 кг

картопля

масть

1 ст.л.

смалець

мука

2 ст.л.

борошно

цибуля

1 шт.

цибуля

сметана

3 ст.л.

сметана

сіль, попер

за смаком

сіль, перець

 

Спосіб приготування:

Почищену, нарізану (нарізану або цілу, якщо картопля невелика) картоплю кладемо в каструлю, заливаємо водою, варимо.
Коли картопля буде напівготова, робимо заправку: у сковорідці топимо ложку смальцю, кладемо борошно та помішуючи, прожарюємо.

Кидаємо подрібнену цибулю. Коли вона зазолотиться - вливаємо в ємність горнятко холодної води, добре розмішуємо.
Виливаємо заправку у картоплю та додаємо ще сметану. Солимо і варимо поки картопля не стане повністю м'яка та розсипчаста.
Посипаємо свіжою зеленню (кріп, петрушка)


Смачного!


Щиро бажаємо Вам міцного здоров'я і казкового відпочинку в Карпатах!
Пам'ятайте! – здоров'я не можна купити, ним можна тільки розплатитися!


 


Читайте також:

Дзяма. автентичний карпатський рецепт. Мовою оригіналу.

Автентичний рецепт- Бограч. Мовою оригіналу.