Стародавні народні рецепти Карпат, прості, та дуже корисні рецепти карпатської народної кухні.
Автентичний рецепт. Крумплі підбивані. Стародавній автентичний рецепт мовою оригіналу.
Почищені, порізані крумплі кладеме в горниць, заливаєме водов, вариме
Кой крумплі будуть готові до половини, чиниме ранташ: у палачінташці топиме ложку масти, кладеме муку і, мішаючи, підсмажуєме. Мечеме надрубіцьковану цибулю. Кой она зазолотиться - лиєме горня студеної води, читаво розмішуєме.
Виливаєме ранташ у крумплі і додаєме іще сметану. Солиме і вариме докіть крумплі не будуть докус м'ягкі.
Iнгредієнти рецепту:
крумплі |
1 кг |
картопля |
масть |
1 ст.л. |
смалець |
мука |
2 ст.л. |
борошно |
цибуля |
1 шт. |
цибуля |
сметана |
3 ст.л. |
сметана |
сіль, попер |
за смаком |
сіль, перець |
Спосіб приготування:
Почищену, нарізану (нарізану або цілу, якщо картопля невелика) картоплю кладемо в каструлю, заливаємо водою, варимо.
Коли картопля буде напівготова, робимо заправку: у сковорідці топимо ложку смальцю, кладемо борошно та помішуючи, прожарюємо.
Кидаємо подрібнену цибулю. Коли вона зазолотиться - вливаємо в ємність горнятко холодної води, добре розмішуємо.
Виливаємо заправку у картоплю та додаємо ще сметану. Солимо і варимо поки картопля не стане повністю м'яка та розсипчаста.
Посипаємо свіжою зеленню (кріп, петрушка)
Смачного!
Щиро бажаємо Вам міцного здоров'я і казкового відпочинку в Карпатах!
Пам'ятайте! – здоров'я не можна купити, ним можна тільки розплатитися!
Читайте також:
Дзяма. автентичний карпатський рецепт. Мовою оригіналу.
Автентичний рецепт- Бограч. Мовою оригіналу.