Карпатські лікувальні соки зі звичайних овочів. Лікувальні властивості
Що б підсилити терапевтичний та лікувальний ефект від вашого відпочинку в Карпатах та що б Карпати змогли подарувати вам максимум користі від відпочинку - пийте в Карпатах натуральні соки зі звичайних екологічно чистих карпатських овочів та фруктів.
Карпатська курортна медицина рекомендує вживання натуральних овочевих соків для лікування і профілактики багатьох хвороб людини. Корисні та лікувальні властивості соків.


Карпатський огірковий сік.

Ймовірно, огірки є найкращим сечогінним засобом. Однак огірки володіють і іншими цінними властивостями, такими, як поліпшення росту волосся; вони зміцнюють серце і судини.
Огірки містять понад: калію - 40 %, натрію - 10 %,  кальцію - 7,5%  фосфору – 20%,  хлору - 4,7%
Додавання огіркового соку до морквяного благотворно впливає при ревматичних захворюваннях, бо такі хвороби є наслідком вмісту сечової кислоти в організмі. Додавання до цієї суміші певної кількості бурякового соку прискорює загальний процес. Високий вміст калію в огірках робить його дуже цінним при високому і низькому кров'яному тиску. Огірковий сік допомагає при поганому стані зубів і ясен, як, наприклад, при парадонтозі. Наші нігті та волосся особливо потребують поєднанні елементів, наявних у свіжому огірковому соку і запобігають розщепленню і випаданню волосся.


Читайте також:

Яблуко, лимон. Сік який очищає від шлаків, отрут та важких металів

Правильне і здорове харчування – основна запорука довголіття

Огірковий сік дуже корисний для профілактики перенапруження міокарда. Він заспокоює і зміцнює нервову систему, перешкоджає атеросклерозу і покращує пам'ять. Карпатська медицина рекомендує приймати щодня до 100 мл чистого огіркового соку. Його дія підсилюється при комбінації з іншими соками, наприклад, черносмородиновим, яблучним, грейпфрутовим (2:2:1:1) або томатним і часниковим (20:20:1).


Карпатський сік з кульбаби.

Сік цей є одним з найбільш цінних тонізуючих і зміцнювальних засобів. Він необхідний для нейтралізації підвищеної кислотності та нормалізації лужного складу організму. Сирий сік кульбаби, отриманий з листя і коріння, поєднаний з морквяним соком і соком листя ріпи, допомагає при хворобах хребта та ін. хворобах кісток, а також посилює зубну емаль, запобігаючи тим самим пародонтозу та руйнуванню зубів.


Карпатський сік перцю (зеленого)

Цей сік містить вдосталь кремнію, так необхідного для нігтів і волосся, він також допомагає сальним залозам і протокам. В суміші з морквяним соком - де від 25 % до 60 % перцевого соку дає чудові результати в очищенні шкіри від плям. Особи, які страждають від утворення газів у кишківнику, від кольок, спазм кишківника, отримували велике полегшення при вживанні 500 мл цього соку щодня.


Карпатський сік петрушки.

Петрушка - це зелень, а сік її - один із самих сильнодіючих соків, тому ніколи не слід пити окремо понад 30-60 мл цього соку на добу. Ще краще, якщо цю кількість змішати з морквяним, салатним, шпинатним або сельдерейным соком. Сирий свіжий сік петрушки володіє властивостями, необхідними для кисневого обміну та підтримки нормальної функції надниркових і щитовидних залоз. Наявні в ній елементи містяться в такому поєднанні, що сприяють зміцненню кровоносних судин, особливо капілярів та артерій.
Сік петрушки - відмінний засіб при захворюваннях сечостатевого тракту і дуже допомагає при каменях у нирках та жовчному міхурі, в сечовому міхурі, при нефриті, коли з'являється білок в сечі, та інших захворюваннях нирок. У карпатській медицині його успішно вживають при водянці.
Він також ефективний при захворюваннях очей та зорового нерва, виразці рогівки ока, катаракті, кон'юнктивіті, офтальмії. Млявість зіниці на всіх стадіях лікується ефективно уживанням сирого соку петрушки, змішаного з морквяним соком та соком селери.
Сік петрушки в суміші з буряковим соком успішно застосовується при больових відчуттях менструацій. Спазми, викликані менструальним порушенням, дуже часто припиняються зовсім - при регулярному вживанні цих карпатських соків. При цьому з короткочасної дієти виключаються крохмаль, цукор та м'ясо.

Сік з карпатської петрушки приймають разом з морквяним або яблучним - 1:3, коли потрібно швидко відновити зір, знижений при напруженій роботі очей. Сік покращує дихання, серцеву діяльність. Сік петрушки не рекомендується вживати при гострому запаленні нирок. У Карпатах його приймають при гіпертонії. У зв'язку з потужною біологічною активністю соку петрушки - кількість соку на одне прийняття повинно бути не більше 1 столової ложки.


Карпатський сік ріпи.

Жоден з овочів не містить такий високий відсоток кальцію, як листя та плоди ріпи. Тому цей сік — чудова їжа для дітей і осіб, які страждають розм'якшенням та ламкістю зубів і кісток. Змішуючи сік листя ріпи з морквяним соком і соком кульбаби, ми отримаємо одне з найбільш ефективних засобів для зміцнення зубів і всіх інших кісткових тканин організму, серця та серцевих капілярів.
Вміст калію в листках ріпи таке високе, що надає цьому соку якість збільшувати лужний склад організму, особливо, якщо змішувати цей сік з соком селери та моркви, він є відмінним засобом для зниження кислотності. Листя ріпи містять великий відсоток натрію та заліза, тому дуже корисні для серцево-судинної системи, потужного поліпшення складу та якості крові.
Щиро бажаємо Вам міцного здоров'я і казкового відпочинку в Карпатах!
Пам'ятайте! – здоров'я не можна купити, ним можна тільки розплатитися!