Карпатська райдужна форель. Фарширована форель, рецепт карпатської кухні.
Карпатська райдужна форель, риба середньої жирності.
Людям, які стежать за своєю вагою або дотримуються дієти, цю рибу не слід включати у свій раціон. Всім іншим вона дуже корисна.


Форель по-гуцульськи. Карпатський рецепт.

Інгредієнти:
1 кг форелі (2-3 шт.)
Для начинки:
200 г жовтої аличі без кісточок;
ядра 1 граната;
невеликий пучок зеленої цибулі;
жменю подрібненої зелені естрагону;
сіль і мелений чорний перець за смаком;
1 склянка сухого білого вина.


Читайте також:

Успішної риболовлі, друзі, ваш головний улов в Карпатах - не риба, а здоров'я!

Рибалка у Карпатах. Рибні місця та рибна погода

Найкращі природні фактори для дикої риболовлі у Карпатах

Яка риба водиться у карпатських природних водоймах

Їжте рибу вона була і є символом здоров'я та довголіття

Три класичних карпатських рецепта запеченої форелі

Форель запечена. Рецепти народної карпатської кухні

Спосіб приготування:
Форель потрібно випатрати, не розрізаючи черевця. Приготувати начинку для фарширування: змішати в мисці аличу з ядрами граната, зеленою цибулею і зеленню естрагону. Форель зсередини й зовні натерти сіллю і перцем, наповнити приготованою сумішшю, укласти у форму для запікання, залити вином і тушкувати на невеликому вогні 10-15 хв. Готову форель акуратно викласти на блюдо, прикрасити свіжими овочами, листям салату, зернами граната і кільцями маринованої цибулі. Як гарнір дуже підходять обсмажені на грилі невеликі помідори, баклажани й болгарський перець.
Корисні речовини: вітаміни А, групи В, С, РР; кальцій, магній, натрій, калій, фосфор; залізо, цинк, мідь, марганець, селен.