Успішної риболовлі, друзі, ваш головний улов в Карпатах - не риба, а здоров'я!
Напис на стародавніх ассирійських плитах, виявлених недавно археологами говорить: "Боги не зараховують в термін життя час, проведений на рибній ловлі". І зовсім не випадково в неврологічних санаторіях Європи лікарі в обов'язковому порядку наказують пацієнтам в якості реабілітації, після лікування - частіше сидіти біля водойми з вудкою в руках.
Будь-який істинний рибалка погодиться з нами, що немає нічого прекраснішого риболовлі - захоплюючого та активного виду відпочинку в Карпатах.
Неможливо передати словами почуття, які тебе охоплюють, коли проводжаєш спекотний літній день у задумливої гладі річки або карпатського озера, вдихаєш свіже підбадьорливе ранкове повітря Карпат і в трепетному хвилюванні очікуєш першої риби.
Особливо слід сказати про риболовлю з ночівлею в Карпатах.
Хіба можна забути вечір біля багаття, над яким в казанку вариться вуха з щойно спійманої риби! Скільки щиросердечних розмов і різних рибальських байок можна почути в такі вечори! Свіже чисте карпатське повітря надає бадьорості, спілкування з природою піднімає настрій.
Риболовля в Карпатах цілюще впливає на здоров'я.
Як тут не згадати про написи на стародавніх ассирійських плитах, виявлених археологами: "Боги не зараховують в термін життя час, проведений на рибній ловлі". Бо доведено, що регулярне перебування людини на природі, біля води, зміцнює його здоров'я. Відомі кардіологи Європи стверджують, що у людини, що знаходиться на природі, поблизу річки, озера або ставка, пульс зменшується на 5-7 ударів, а легенева вентиляція зростає на 12-15%.
Приєднуйтесь до нашої спільноти в viber. Підписуйтесь на новини нашого сайту |
Погодьтеся, важко заперечити що-небудь проти цього. Тому помиляються ті, хто думає, що рибалки їдуть за сотні кілометрів виключно за рибою. Скажи так істинному рибалці-любителю і він може образитися.
Читайте також:
Карпатський піскар. Секрети дикої риболовлі в горах Карпат
Карпатський короп. Корисні властивості. Рецепт карпатської кухні
Дика рибалка в Карпатах. Форель озерна і струмкова. Секрети дикої риболовлі
Карпатський жерех. Секрети дикої риболовлі в горах Карпат
Карпатський короп. Секрети дикої риболовлі в горах Карпат
Карпатський карась. Секрети дикої риболовлі в горах Карпат
Карпатський вусач (вусань). Секрети дикої риболовлі в горах Карпат
Карпатський язь. Секрети дикої риболовлі в горах Карпат
Яка риба водиться у карпатських природних водоймах
Найкращі природні фактори для дикої риболовлі у Карпатах
Рибалка у Карпатах. Рибні місця та рибна погода
Бойли для коропових, рецепти. Риболовля в Карпатах, на відпочинку, в походах
Ні, рибалки їдуть в Карпати не за рибою, а на риболовлю.
Рибу якщо є бажання можна купити в магазині, але тільки на рибалці можна випробувати ні з чим не порівнянне задоволення, пережити незабутні миті єдиноборства з великою рибою. Тут як би відключаєшся від усіх турбот і негараздів, відпочиваєш душею і тілом.
Риболовля в Карпатах. Швидкі, прості, але дуже смачні рецепти, для походів, риболовлі в Карпатах. Швидке приготування свіжої риби.
Смачне блюдо з риби можна приготувати на відкритому вогні прямо на березі карпатського озера або річки. Природа навколо приголомшлива, а риба - гарантовано свіжа, але на приготування обіду на березі доведеться витратити досить багато часу, який можна було б присвятити риболовлі, тому краще готувати просто і швидко. Приготування страв за рецептами, які наводяться нижче, потребує зовсім невеликих затрат часу, але ланч вийде надзвичайно смачними. Більшість інгредієнтів можна підготувати заздалегідь, ще до від'їзду на риболовлю в Карпати, і помістити в герметичні пластикові контейнери або загорнути в харчову фольгу.
Ми будемо раді бачити вас у наших інтернет-спільнотах. Підписуйтесь на новини нашого сайту |
Пропонуємо чотири рецепти швидкого приготування смачної риби на березі карпатської водойми:
Риба з овочами. Рецепт карпатських рибалок.
Очищене і промите філе риби посоліть, поперчіть, посипте подрібненим сухим листям базиліка і покладіть на лист товстої алюмінієвої фольги розміром 45x45см. Поверх риби покладіть один тонкий шар(6 мм) нарізаної картоплі, два тонких шари моркви й шар цибулі, нарізаної на колечка, зверху – додайте столову ложку рослинної олії. Посоліть і поперчіть овочі. Загорніть і закріпіть фольгу. Покладіть рибу на решітку або на гарячі річкові камені й готуйте протягом 15-20 хвилин.
Рибне філе з беконом, майонезом і цибулею. Рецепт карпатських рибалок.
Сформуйте з листа товстої алюмінієвої фольги розміром 45x45 см невеликий піддон. Покладіть в піддон кілька шматочків масла або кілька ложок рослинної олійки і нарізану кільцями цибулю. Покладіть філе середнього розміру на цибулю. Полийте філе майонезом, посоліть і поперчіть. Покрийте рибу смужками бекону і посипте зверху тертим сиром - гострим чеддером (чеддер - популярний англійський сир, названий за місцем початкового виробництва - село Чеддер) або будь-яким іншим твердим сортом.
Загорніть фольгу, готуйте блюдо 15-20 хвилин. Відкрийте фольгу, щоб перевірити готовність бекону. Якщо м'ясо дійшло до готовності, то і риба теж.
Запечена в беконі риба і скибочки перцю. Рецепт карпатських рибалок.
Покладіть середнього розміру філе на лист фольги розміром 45x45 див. Накрийте філе шаром зеленого солодкого перцю, нарізаного смужками, потім тонкими кільцями цибулі і двома смужками бекону шириною 2,5см. Посоліть і поперчіть за смаком. Загорніть фольгу і готуйте рибу 15-20 хвилин. Після цього відкрийте фольгу і перевірте готовність бекону.
Риба-карпатська.
Покладіть середнього розміру філе на лист фольги розміром 45x45см. Зверху па філе покладіть скибочки зеленого перцю і кільця цибулі. У невеликій чашці змішайте 2 столові ложки лимонного соку, 1 столову ложку коричневого цукру й 1 столову ложку соєвого соусу. Полийте цією сумішшю рибу й овочі. Загорніть фольгу. Готуйте блюдо 15-20 хвилин.
Вдалої риболовлі, приємного апетиту і чарівного відпочинку в Карпатах!