Карпатська райдужна форель(пструг) цілющі властивості. Рецепт.
Поради курортної медицини Карпат, карпатський кулінарний рецепт.
Ця риба з сімейства лососевих є відмінним джерелом білка і насичених жирних кислот.
Форель, що відноситься до категорії жирних риб, вдосталь містить жирні кислоти омега-3 - у вигляді ейкосапентеноевої та докосагексінової кислот.
Ці жирні кислоти дають велику користь здоров'ю оскільки: знижують рівень холестерину і кров'яний тиск, пом'якшують симптоми астми, ревматоїдного артриту й депресії, покращують стан шкірних покривів при екземі та псоріазі. Друга з кислот надає потужну стимулюючу дію на розвиток інтелекту у дітей. Крім того, карпатська радужна форель містить запас вітамінів групи В і селен, у карпатській форелі є також багато астаксантину - одного з найдієвіших антиоксидантів.
Антиоксиданти захищають наш організм від шкідливого впливу навколишнього середовища і різних захворювань.
Читайте також:
Успішної риболовлі, друзі, ваш головний улов в Карпатах - не риба, а здоров'я!
Рибалка у Карпатах. Рибні місця та рибна погода
Найкращі природні фактори для дикої риболовлі у Карпатах
Яка риба водиться у карпатських природних водоймах
Їжте рибу вона була і є символом здоров'я та довголіття
Корисні речовини що містить карпатська форель:
вітаміни А, В1, В2, В3, В5, В6, В12, D, Е, біотин, фолієва кислота; залізо, йод, калій, кальцій, магній, селен, фосфор, цинк; білок, жирні кислоти Омега-3.
Запечена форель. З молочними качанами кукурудзи й томатною приправою. Карпатський кулінарний рецепт.
Інгредієнти:
4 шматки філе лосося;
2 качани молодої молочної кукурудзи;
4 нарізаних помідорів чері;
1 нарізана цибулина шалот;
2 стручки солодкого перцю;
1 ст. ложка лимонного соку;
2 ст. ложки оливкової олії.
Спосіб приготування:
Покласти шматок філе форелі, качани молодої молочної кукурудзи, стручки солодкого перцю на змащену маслом фольгу. Змішати інші інгредієнти в мисці й полити сумішшю рибу. Акуратно загорнути рибу у фольгу. Покласти отримані згортки в духовку, попередньо розігріту до 200 °С і запікати 10-12 хв, до готовності.