Зміцнення органів, тканин та природних ресурсів організму за допомогою харчування.
Курортна медицина Карпат рекомендує омолодження та очищення організму за допомогою звичайних продуктів харчування. Здоровий організм - певні продукти харчування омолоджують, очищають та зміцнюють, а при різних захворюваннях правильно підібрані продукти в рази прискорюють процеси відновлення організму.

 

Продукти харчування - їх регенеруючи та очищаючі властивості

Швидко відновлюють сили: рис, картопля, морква, фініки, гриби, волоські горіхи.
Для шкірних покривів корисні: баклажани, селера, насіння соняшника.
Волосся зміцнюють: лопух, кунжут, волоський горіх, черемша, кропива.
Відновлюють колір волосся: волоський горіх, ячмінь, чорний кунжут.
Швидко відновлюють сили: рис, картопля, морква, фініки, гриби, волоські горіхи.
Кістки та зуби роблять міцними: молоко, сир, чорний і червоний перець, часник, цибуля, черемша.
При болях у суглобах рекомендується: вишня.
Слизові рота і горла відновлюють: оливки, сирі яйця, сливи.
Дихальні шляхи зміцнюють: груші, арахіс, ядерця абрикоса (до 10 штук на добу), капуста білокачанна, редька, морська капуста, морква, помідори.


Читайте також:

Мольфари Карпат про живу та мертву їжу

Мольфари Карпат про роль харчування в житті та здоров'ї людини

Правильне і здорове харчування – основна запорука довголіття

Кухня та кулінарні вподобання довгожителя карпатських гір

При застуді та грипі особливо корисні цибуля, гірчиця, зелений чай, лимони, яблука.
М'язи зміцнюють: гречка, ячмінь, лісовий горіх, волоські горіхи.
Серцево-судинній системі корисні: персики, абрикоси, помідори, виноград.
Нормалізують кров'яний тиск - калина, малина.
Кров покращують: кедрові горіхи, фініки, шпинат, морква, сушені гриби, яблука, персики, морська капуста.
Судини зміцнюють, знижуючи їх кровоточивість: ядра персиків (не більше 9 гр. на добу), гриби, горобина, яблучний оцет, баклажани, банани, салат.
Ми будемо раді бачити вас у наших інтернет-спільнотах. Підписуйтесь на новини нашого сайту
Шлунково-кишковий тракт відновлюють: пшениця, чорний кунжут, виноград.
Активізують обмінні процеси, позбавляють від надмірної ваги: овес, фініки.
При запорах корисні: шпинат, помідори, банани, мед.
Виганяють глистів: часник, насіння гарбуза, гранат, яблучний оцет, лимони.
Печінку зміцнюють та очищають: цитрусові з невеликою кількістю шкірки, часник, гречка, редька.
Нирки зміцнюють: горох, квасоля, кукурудза, гарбуз, білокачанна капуста.
Підшлункову залозу зміцнюють: зелена квасоля, чорниця.
Нервовій системі корисні: пшениця, гриби, гранати.
Пам'ять відновлюють: рис, гречка, волоські горіхи, фініки, ананаси, чорний кунжут, гриби.
Силу волі стимулюють: гречка, волоські горіхи, зелений чай.
Для статевої системи корисні: селера, петрушка, калина, помідори, авокадо, виноград.
Пам'ять відновлюють: рис, гречка, волоські горіхи, фініки, ананаси, чорний кунжут, гриби.


Мольфари Карпат про живу та мертву воду.

Жива вода на смак трохи солодкувата, м'яка. Підвищує енергетику, активізує організм. Щоб її приготувати, потрібно посудину з водою виставити на сонце на 10-20 хвилин. Пити її можна необмежено, але не рекомендується при гострих запальних захворюваннях.
Мертва вода трохи кислуватий і жорстка. Вона знімає збудження, заспокоює, сповільнює ріст новоутворень, лікує шкірні хвороби, загоює рани, рекомендується при гострих запаленнях. Для її отримання потрібно поставити посудину під місячне світло на 10 хвилин. Пити можна до 1 л. на добу.