Здоров'я і довголіття людини тісно пов'язані з характером її харчування.
Здоров'я будь-якої людини залежить від того, чим і як вона харчується. Якщо в її раціоні переважають правильні продукти та чиста вода, то на здоров'я вона, швидше за все, не скаржиться. Якщо ж харчується людина абияк, то й зі здоров'ям рано чи пізно виникають проблеми. А як треба харчуватися, якій страві віддати перевагу, як зробити правильний вибір продукту, яке харчування може стати лікувальним, а яке може стати отрутою? На відпочинку в Карпатах частіше вживайте, не рафіновані промислові харчові продукти, а крафтові (домашні) продукти карпатського села. Навіть не дуже тривалого відпочинку в Карпатах, споживання домашніх продуктів і чистої карпатської води вам вистачить для того, щоб істотно оздоровити організм.



Читайте також:

12 кулінарних шедеврів Карпат. Які Вам обов'язково треба спробувати на відпочинку в Карпатах

Мольфари Карпат про живу та мертву їжу

Кухня та кулінарні вподобання довгожителя карпатських гір

Карпатське сало - унікальні лікувальні та корисні властивості

Проростки – біогенна, жива їжа, цілющий подарунок природи

Карпатська програма харчування для здоров'я серця і судин


Людина так влаштована, що не може жити без їжі та води. Будь-який людський організм - це мотор, що споживає і віддає енергію, яку він отримує в основному з їжі. В процесі харчування ми не просто переробляємо їжу, а вступаємо у відносини зі світом за допомогою поглинання прихованої в хімічних сполуках інформації про здоров'я, життя та довголіття.
А це означає, що харчування - таємний процес, в результаті якого людина може відчути смакове блаженство, з'ївши якийсь кулінарний шедевр, але не отримати від нього користі, а може з'їсти, наприклад, несмачний лист салату й отримати максимум користі після його перероблення в травному тракті.
Крім того, одна й та ж їжа може приносити як користь, так і шкоду. При цьому мова не йде про зіпсовані або незіпсовані продукти. Просто в одному випадку певний вид їжі для даного індивідуума корисний - організм вимагає саме такої їжі й на завтра, а для іншого ця їжа може виявитися отрутою.
На жаль, в сучасному світі людині дуже важко харчуватися правильно. Вона змушена купувати те, що їй пропонує торгівля: ковбаси, пельмені, рафіноване масло та цукор, хліб з очищеного борошна, чипси, колу, соки з консервантами тощо. Людина все це купує, з'їдає, а потім дивується: звідки в неї взялась та чи інша хвороба?