Користь квашеної капусти для здоров'я людини, рекомендації курортної медицини Карпат.
Цінність і користь квашеної капусти для здоров'я людини незаперечні. Найбільш корисна капуста, приготована своїми руками. Однак для вживання цього продукту існують обмеження. Чим корисна квашена капуста про користь капусти знають всі. Вирощувати її стали ще в доісторичні часи, а свій теперішній вигляд вона придбала до XIV століття. Цей демократичний овоч, доступний кожному, містить в собі величезну кількість вітамінів і мікроелементів, необхідних організму людини.
Для того, щоб зберегти овоч на зимовий період, його стали квасити. Піонерами в цій справі були китайці. Два тисячоліття тому вони вже дегустували прекрасний і корисний продукт.
У капусті в процесі квашення утворюється природний консервант - молочна кислота. Квашений овоч набуває безлічі цілющих властивостей, яких немає у свіжої капусти. Саме з цієї закуски взимку, а також в далеких морських подорожах люди отримували необхідні їм вітаміни й мікроелементи.
У цьому продукті багато:
вітамінів A, C, групи B;
натрій;
калій;
цинк;
марганець;
залізо;
фосфор;
кальцій;
мідь;
органічних кислот.
У цьому квашеному овочі присутні живі мікроорганізми-пробіотики,
які надзвичайно важливі для здоров'я людини. Які хвороби допомагає лікувати квашена капуста? Завдяки наявності у квашеній капусті величезної кількості корисних речовин можна використовувати цей продукт не тільки для харчування, але і для лікування, а також попередження всіляких захворювань.
Наявність пробіотиків сприяє використанню квашеної капусти в профілактиці та лікуванні багатьох захворювань шлунково-кишкового тракту.
Ці живі мікроорганізми також:
покращують імунітет;
нормалізують рівень холестерину;
виробляють необхідні амінокислоти, вітаміни;
служать профілактикою діабету другого типу;
знижують вагу;
запобігають виникненню алергічних проявів.
А пробіотиків в цьому овочі стільки ж, скільки в йогурті й кефірі. Рекомендації курортної медицини Карпат
Вітамін C, в достатку знаходиться в цьому продукті, потужний антиоксидант, який служить профілактикою старіння клітин і тканин організму, значно зміцнює імунітет. А вітаміни групи B допомагають без наслідків пережити стрес.
Молочна кислота надає пружність шкірі, омолоджує її, а також стимулює процес метаболізму. Крім цього, вона не дозволяє розвиватися в кишечнику шкідливим бактеріям. А ось тартронова кислота не дає відкладатися жирам. Тому квашена капуста показана всім, хто боїться набрати зайву вагу. Адже вона ще й низькокалорійна.
У капусті багато клітковини. Це "мітла" для кишечника. Вона виводить продукти розпаду і токсини з організму, що сприяє кращому всмоктуванню корисних мікроелементів. Сприяючи зниженню рівня холестерину, капуста запобігає виникненню гіпертонії, захворювань судин і серця.
Читайте також:
Проростки – біогенна, жива їжа, цілющий подарунок природи
Карпатська національна кухня, страви, смаки, традиції
Кухня та кулінарні вподобання довгожителя карпатських гір
Основний закон харчування довгожителів Карпат
Мольфари Карпат про живу та мертву їжуМольфари Карпат про роль харчування в житті і здоров'я людини
Мольфари Карпат про цілюще та здорове харчування сучасної людини
Карпатська еротична кухня. Поради карпатських мольфарів
Їжа для камасутри, поради карпатських мольфарів
Правильне харчування - потужне джерело чоловічої сили
Народна медицина і мольфари Карпат, рекомендують таблицю сумісності продуктів харчування.
З давніх-давен квашеною капустою лікували авітаміноз, а також хвороби шлунково-кишкового тракту.
Покращуючи метаболізм і володіючи низькою калорійністю, цей овоч надовго дає відчуття ситості, що дуже важливо для бажаючих схуднути. Корисна така капуста при запорах і геморої, а у діабетиків розсіл від квашеної капусти знижує цукор в крові. Квашена капуста здатна навіть відновлювати пошкоджені онкологією клітини кишечника. Як правильно вживати квашену капусту для того, щоб цей корисний продукт приносив користь, не слід вживати його у великих кількостях. Це загрожує метеоризмом, харчовими розладами, а також затримкою рідини в організмі. Допустимо вживати не більше 200 грамів квашеної капусти на добу.
Цінну закуску їдять в Карпатах в чистому вигляді, приправляючи рослинною олією, а також додаючи свіжу цибулю. Крім цього продукт кладуть у всілякі салати. Можна готувати з квашеною капустою солянки, борщі; тушкувати; робити вареники й пироги.
Вживання капусти після 17 годин не бажано. Це може викликати бродіння в кишечнику, а також набряки. Для того, щоб наситити капусту додатковими корисними речовинами, а також надати особливий неповторний смак, в неї при квашенні додають журавлину, яблука, буряк, моркву.
Ми будемо раді бачити вас у наших інтернет-спільнотах. Підписуйтесь на новини нашого сайту |
Обмеження щодо вживання квашеної капусти. Рекомендації курортної медицини Карпат
Не всі можуть вживати корисну закуску без наслідків для здоров'я. Не слід її давати дітям до 3 років. Пацієнтам з підвищеною кислотністю, гастритом і виразкою краще цей продукт не вживати.
Погано переносять квашену капусту люди, які мають захворювання підшлункової залози, кишечника і шлунка. Краще не вживати таку капусту при вагітності на останніх місяцях, при нирковій недостатності, гіпертонії, при жовчнокам'яній хворобі.