Лікування правильним харчуванням рятує від багатьох хвороб.
В даний час без правильного харчування практично неможливо зберегти здоров'я. Сучасне суспільство завдає значної шкоди своєму здоров'ю, вживаючи в якості харчування штучні барвники, всілякі біодобавки та інші не менш, а в багатьох випадках навіть більш шкідливі речовини.
А секрет здорового способу життя простий: продукти, що вживаються в їжу, повинні бути натуральними й корисними. Лікування правильним харчуванням рятує при всіх хворобах. І, навпаки, неграмотно побудований раціон людини є першопричиною практично всіх захворювань. Для здоров'я потрібні вітаміни - цілющі речовини, які містяться виключно в натуральних продуктах, молоці, овочах, ягодах, кашах, а також в натуральних спеціях. Практично будь-який їстівний продукт натурального походження містить в собі вітаміни і речовини, корисні для організму людини. Лікування правильним харчуванням полягає в тому, що слід правильно зорієнтуватися серед природного різноманіття і грамотно збалансувати своє харчування, щоб знайти для зміцнення свого організму саме ті вітаміни, які йому потрібні.
Читайте також:
12 кулінарних шедеврів Карпат. Які Вам обов'язково треба спробувати на відпочинку в Карпатах
Мольфари Карпат про живу та мертву їжу
Кухня та кулінарні вподобання довгожителя карпатських гір
Карпатське сало - унікальні лікувальні та корисні властивості
Проростки – біогенна, жива їжа, цілющий подарунок природи
Карпатська програма харчування для здоров'я серця і судин
У XXI столітті, коли самі нездійсненні мрії стають реальністю, а техніка і наука роблять неймовірні відкриття, людство все ще продовжує хворіти. Ми мало не щодня напихаємо себе ліками, але хвороби не відступають.
У кожної людини є унікальна можливість зберегти здоров'я. Але дають її не синтетичні ліки й найсучасніша медична техніка, а природні речовини, які містить проста їжа і відпочинок в Карпатах. За допомогою їжі можна скорегувати багато негативних явищ сучасної екології, способу життя. Їжа - найдавніші ліки, найнешкідливіші й дієві, тому що вони дані нам природою.
Фрукти, овочі, трави – це джерела Життя. Вони можуть продовжити молодість, забезпечити довголіття, вилікувати практично будь-яку хворобу, подарувати красу. Але за однієї умови - їх потрібно правильно вживати. Навіть найкорисніші плоди можуть нашкодити, якщо ви будете вживати їх після тривалої теплової обробки й в неправильному поєднанні.
Курортна медицина Карпат про важливість кислотно-лужної рівноваги.
Лужна реакція-це основна природна реакція, що створює рівновагу в крові, і вона підтримується їжею. Але лужні рідини згущують кров, лімфу, ускладнюють циркуляцію. Кислі напої (журавлинний, яблучний, виноградний соки без добавок цукру) розріджують кров і лімфу. Ось чому на сніданок не рекомендується з'їдати одночасно, наприклад, рафінований цукор або солодкі фрукти (банани, хурму, чорнослив, родзинки, варення): у більшості людей така їжа змінює кислу реакцію сечі на лужну, кров стає густішою за норму, циркуляція її ускладнюється і посилюється навантаження на серце. Краще ранок починати з кислих соковитих фруктів і їх соків.
Пеніцилін веде до згущення крові, а значить, до порушення циркуляції, підвищення навантажень на серцево-судинну систему. Тому в літньому віці краще їсти житній хліб, а не білий, замінити цукор медом, їсти не солодкі, а кислі фрукти.
Добре починати ранок з того, щоб випити чай з лимоном, кухлик джерельної карпатської води, додавши туди трохи лимонного соку або аскорбінової кислоти (у вигляді порошку). Це важливо для збереження нормального кислотно-лужного балансу.
Вплив карпатської погоди на стан здоров'я. Це дуже важливо знати літнім людям.
При зниженні температури повітря зростає лужність крові, підвищується активність надниркових залоз, піднімається кров'яний тиск. Перепади погоди викликають зазвичай дзвін у вухах, гул і шум в одному вусі або відразу в обох. Це перші ознаки того, що організм реагує на зміну погоди.