Карпатські молоко і молочні продукти, цілющі й корисні властивості. Рекомендації курортної медицини Карпат.
Молоко, напевно, один з найдивовижніших продуктів. Людина зустрічається з ним з народження, і воно в тому чи іншому вигляді супроводжує її все життя. Молочні продукти не тільки вносять різноманітність в харчування, покращують смак і підвищують поживність нашої їжі, але і незамінні в лікувальному харчуванні при багатьох захворюваннях.
У карпатській кухні використовується, в основному, коров'яче молоко, меншою мірою - козяче. Проте у світі в окремих місцях проживання в залежності від національних традицій може вживатися також овече, кобиляче, верблюже, буйволине, оленяче, ослине.
Молоко – це, мабуть, єдиний продукт, в якому є майже всі необхідні для повноцінного харчування людини компоненти (білки, жири, вуглеводи, вітаміни й мінеральні речовини), за винятком кровотворних елементів заліза і кобальту, у зв'язку з чим чисто молочна дієта може призвести до анемії.
Асортимент продуктів, які можна отримати з молока, настільки великий, що з ним не зрівняється жоден з вихідних продуктів – ні м'ясо, ні риба, ні інші. Нещодавно американські гінекологи доказали, що використання молочних продуктів не менше чотирьох разів на тиждень знижує ризик розвитку міоми матки на 30 % в порівнянні з тими жінками, які вживають його мало і не часто.
Читайте також:
Фруктове літо. Поради курортної медицини Карпат
Складові здоров'я і довголіття. Поради курортної медицини Карпат
Зелений чай. Лікувальні та корисні властивості. Курортна програма дієтичного харчування
Вишня. Корисні й лікувальні властивості звичайних продуктів
Буряк червоний. Лікувальні та корисні властивості
Баклажан. Корисні й лікувальні властивості звичайних овочів
Помідор. Корисні й лікувальні властивості звичайних овочів. Рецепт
Абрикос. Корисні й лікувальні властивості звичайних фруктів
Карпатський біойогурт. Лікувальні властивості звичайних продуктів
Молоко і молочні продукти. На запитання відповідає курортна медицина Карпат
Кисломолочні продукти. На запитання відповідає курортна медицина Карпат
Молочні продукти як джерело кальцію повинні обов'язково входити в раціон харчування дітей і підлітків, у яких йде інтенсивний ріст кісток. Вони необхідні літнім людям, у яких (особливо у жінок) різко зростає вимивання кальцію з кісток, що призводить до остеопорозу (розрідження кісткової тканини) і підвищеної ламкості кісток. Сир та інші продукти незамінні для людей, які перенесли хірургічні операції або отримали серйозні травми з переломом кісток.
Ми будемо раді бачити вас у наших інтернет-спільнотах. Підписуйтесь на новини нашого сайту |
Завдяки позитивному впливу на шлунково-кишковий тракт і серцево-судинну систему молочні продукти й страви з них входять в дієти при різних захворюваннях. Не можна забувати, що, поряд із застосуванням у медицині, є величезний досвід наших предків у Карпатах по використанню молока і молочних продуктів для лікування багатьох захворювань. І дійсно – що б ми робили без гарячого молока з медом або малиновим варенням при застуді, без молока з інжиром при кашлі, без вершкового масла з молоком і медом та іншими компонентами при захворюваннях легенів, тощо.